SIA Bezē visaugstāk vērtē senču tradīcijas maizes cepšanā un maizes dabīgo sastāvu, ko nes savā nosaukumā. Labākais, ko dzirdēt no apmierinātiem maizes ēdājiem, ir frāze – tāda, kā vecmāmiņa agrāk cepa. Un patiesi, Bezē maizes meistari dara visu, lai darītu godu senču tradīcijām. Augstas kvalitātes rudzu milti tiek plaucēti un maize tiek raudzēta ar dabīgo ieraugu. Tā ir cepta ar malku kurinātā ķieģeļu krāsnī, uz kļavu lapām, katrs kukulītis noglāstīts liekot krāsnī un vēlāk rūpīgi sasegts, lai atdzesētu nākamās dienas tirgum. Maize tiek cepta nelielā ceptuvē mājās un tās tapšanā piedalās trīs maizes meistari – Tēvs Juris un dēli Jānis un Artis. Šādā apjomā cepot, pircēji vienmēr var būt droši, ka maize ir svaigi cepta, pašu meistaru rokām izlolota. Agrie putniņi, kas uz tirgu nāk pirmie, to saņem vēl siltu. Lai gan, tiem, kam vecmāmiņa to nav stāstījusi, varam atklāt, ka īstai dabīgai Latviešu rupjmaizei, kas cepta pēc senču tradīcijām, ir nedaudz jānobriest, un maizes labākās garšas īpašības atklājas apmēram trešajā dienā pēc uzcepšanas.
Ēdienkarte:
Pusdienu piedāvājumā:
Piedāvājuma cena: 3 EUR/porcija
Degustācija un ekskursija - 1 EUR/pers.
Mājas kafejnīcas darba laiks: 10:00 - 18:00
Mājās, ar malku kurinātā krāsnī cepta maize un citi gardumu lauku sētā “Plāceņi”. Mājas kafejnīcu dienu laikā - Dažādu maizes veidu degustācija, iespēja apskatīt seno laiku maizes krāsnis, iepazīties ar senču maizes cepšanas metodēm, samalt graudus senās, ar roku darbināmās akmens dzirnavās. Iegādājami būs 8 ar malku kurinātā krāsnī cepti maizes veidi, mājās cepti keksi un arī citas gardas lietas.