2018. gada 8. novembrī LLTA "Lauku ceļotājs" pulcināja gadrīz 130 lauku tūrisma uzņēmēju uz gada noslēguma semināru - kontaktbiržu "Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam", kas norisinājās "Kalnmuižas pilī", Kandavas novadā.

>>> FOTO galerija

>>> Pasākuma programma 

 

Pasākuma pirmajā daļā A. Ziemele klātesošos iepazīstināja ar asociācijas aktualitātēm: 2018. gada uzņēmēju aptaujas rezultātiem; likumdošanas jaunumiem; iniciatīvām par godīgu uzņēmējdarbības konkurenci reģionos u.c.  

Turpinājumā klātesošos uzrunāja divi Latvijā pazīstami pavāri Raimonds Zommers un Māris Astičs no restorāniem “Entersol” un “Ferma”. Abi pavāri uzsvēra dažas lietas, kas jāņem vērā ikvienam ražotājam un dalījās savā darbības pieredzē:
•    Pavāri ir gatavi sadarboties ar ražotājiem, ja tie ražo unikālu produktu, kas ir retums, tādējādi radot unikālu ēdienkarti savā restorānā.
•    Lai restorānos nodrošinātu algas darbiniekiem, nomaksātu nodokļus un nopelnītu un, lai cena porcijai būtu tāda, ko pircējs var samaksāt, bieži vien izvēlēties vietējo produkciju, kas ne ar ko neatšķiras no spāņu, poļu nav iespējams.
•    Ražotājiem piedāvājums restorāniem jānodrošina regulāri un atbilstoši konkrētā restorāna pieprasījumam – ar nemainīgu kvalitāti, noteiktā svarā un iepakojumā. nodot visu lopu.
•    Pats GALVENAIS: piedāvāt savu produkciju restorānam. Restorāni bieži vien nezina par daudziem ražotājiem un to piedāvājumu. Restorāni strādā ar bāzēm, tādēļ paši neuzmeklē saimniecības, bet ļoti labprāt izskata visus piedāvājumus sadarbības veidošanai.

Savukārt pirmās daļas noslēgumā virtuālā tirgus svaigi.lv saimniece Diāna Dzindule stāstīja par savu pieredzi vietējās pārtikas produktu izplatīšanā un sadarbībā ar ražotājiem.

 

Prezentācijas  
Lauku ceļotāja aktualitātes: statistika, biedri, projekti, likumdošana (PDF, 4.38 MB) Asnāte Ziemele, LLTA "Lauku ceļotājs" prezidente
Informācija par viesmīlības nozares ģenerālvienošanās projektu (PDF, 131 KB)

Zane Vaivode, LLTA "Lauku ceļotājs" valdes locekle, viesnīca "Roja" īpašniece

Informācija no svaigi.lv Diāna Dzindule, virtuālā tirgus svaigi.lv saimniece

Semināra pirmā daļa tika organizēts projekta "B2B izplatīšanas modelis, lai atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās" no Interreg Baltic Sea Region Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

 

 

 

 

 

 

 

Pasākuma otrajā daļā norisinājās kontaktbirža, kurā uzņēmēji prezentēja savus uzņēmumus un produkciju. Ar produkciju bija iespējams iepazīties un to nogaršot.

>>> Katalogs: Kontaktbiržas dalībnieki “Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam” (PDF, 994 KB)

 

Pasākuma otrā daļa organizēta projekta “Livonijas kulinārais ceļš”, kas īstenots “Interreg Estonia-Latvia” programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Interreg V-A — Estonia–Latvia