Konkurss skolēniem „Laiks laukiem 2015”

18.09.2015

No 2015.gada 17. septembra līdz 30. oktobrim norisinās konkurss „Laiks laukiem 2015”, kurā aicinām 1. -12. klašu skolēnus aktīvi izzināt un pastāstīt citiem, kas notiek mūsdienīgos laukos. Balva saturiski atbilstošāko un radošāko darbu autoriem ir ekskursija visai klasei 500 EUR vērtībā. Konkursa „Laiks laukiem!” mērķis ir sekmēt skolēnu izpratni par dzīves un nodarbinātības iespējām 21. gadsimta laukos, kā arī veicināt uzņēmējdarbības un lauku tūrisma popularizēšanu jauniešu vidū, tādejādi veicinot skolēnu izpratni un interesi par mūsdienīgas dzīves veidošanu un uzņēmējdarbības iespējām laukos, kā arī par tradicionālām kultūrvēsturiskām lauku dzīves vērtībām.


Skolēnu uzdevums ir pēc pašu izpratnes un iespējām radošā veidā atklāt projekta tēmu „Laiks laukiem!”, dodoties pieredzes braucienā uz vietējo lauku saimniecību vai uzņēmumu (piem., uz zirgaudzētavu, viesu namu, maizes ceptuvi, ābolu dārzu, šokolādes ražotni, u.tml.), vai pie amatniekiem un mājražotājiem, un izpētīt, kas notiek, kādas zināšanas un prasmes nepieciešams, lai veiktu dažādās darbības mūsdienīgos laukos. Par pieredzēto un izpētīto jāsagatavo apmēram 60 sek. garš video materiāls vai fotoreportāža no 5-7 fotogrāfijām ar paskaidrojošu tekstu.

Konkursā atsevišķi tiks vērtēti darbi 1.-6. klašu un 7.-12. klašu kategorijās. Katrā kategorijā tiks noteikti divi uzvarētāji, kuri saņems balvu.

Vecāko klašu skolēniem konkurss norisināsies divās kārtās. Desmit labāko darbu autori tiks aicināti piedalīties otrajā kārtā, un sagatavot 3 – 5 minūšu garu videoreportāžu un sniegt inovatīvus risinājumus uzņēmējdarbības veicināšanai lauku vidē.

Konkursa nolikumu, video aicinājumu un sīkāku informāciju meklē: www.laikslaukiem.lv

Konkurss tiek īstenots projekta “Lauku tūrisma produktu veidošana un mārketinga kampaņa, iesaistot skolu jaunatni un veidojot ciešāku vietējo rīcības grupu un lauku tūrisma uzņēmēju sadarbību” ietvaros.

 

Kontakti: Indra Soika - Dreimane

Media Gids, Konkursa koordinatore

E-pasts: indra@mediagids.lv, T. 26455823

 

Projektu īsteno biedrība „Latvijas Lauku forums” un biedrība “Media Gids”. Informatīvi atbalsta asociācija „Lauku ceļotājs”.

Latvijas Lauku forums (LLF) ir nacionāla mēroga nevalstiskā organizācija, kas dibināta 2004. gadā. Biedrības misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai Latvijas lauki kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīves vietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības. LLF darbojas 70 biedru organizācijas. Vairāk par LLF: llf.partneribas.lv


Смотреть другие новости