Interreg V-A — Estonia–Latvia

Aizvadīta diskusija par aktualitātēm mazo pārtikas ražotāju, kooperatīvo sabiedrību un citu to apvienojošo tīklu darbības jomā

02/02/2018

30. janvārī Zemkopības ministrijā pulcējās mazie pārtikas ražotāji un to apvienojošo organizāciju pārstāvji uz apaļā galda diskusiju ar nozares likumdošanas veidotājiem. Tikšanos organizēja LLTA “Lauku Ceļotājs” sadarbībā ar Zemkopības ministriju un tās ietvaros tika pārrunātas aktuālākās mazo pārtikas ražotāju un to apvienojošo organizāciju iniciētās tēmas, kuras klātesošajiem prezentēja atbildīgie Zemkopības ministrijas pārstāvji, aicinot uz atklātu diskusiju, lai ierosinātu nepieciešamās izmaiņas un iezīmētu galvenās problēmas Latvijā ražotās produkcijas izplatībai un vieglākai aizsniedzamībai.


Tāpat LLTA “Lauku Ceļotājs” informēja par uzsāktajiem ES projektiem mazo pārtikas ražotāju darbības jomā, veicinot saražotās produkcijas plašāku izmantošanu lauku tūrismā.
Aktualitātes klātesošajiem prezentēja Zemkopības ministrijas pārstāvji - Lauku attīstības atbalsta departaments, Liene Jansone; Zemkopības ministrijas Pārtikas drošuma un higiēnas nodaļa, Irita Lāce. 
Diskusijā piedalījās pārstāvji no LLKA, LLF, LOSP, LLKC, ražotāju un to kooperatīvu pārstāvji u.c. 

 

TIKŠANĀS PROGRAMMA

MATERIĀLI (PDF)

LLTA "Lauku Ceļotājs" uzsāktie ES projekti mazo pārtikas ražotāju darbības jomā. Prezentācija 

Asnāte Ziemele, LLTA "Lauku ceļotājs" 

Primāro pārtikas produktu aprite nelielā apjomā. Mājas apstākļos ražotā pārtika. Prezentācija

 Irita Lāce, Zemkopības ministrija

Tikšanās kopsavilkums  

FOTO GALERJA

 

Projekts “Livonijas kulinārais ceļš” īstenots “Interreg Estonia-Latvia” programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Šī publikācija atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

 


See other news ...

This site reflects the views of the author. The managing authority of the programme is not liable for how this information may be used.