Distanču slēpošanas trases un vietas Latvijā

08.02.2021

Esam apkopojuši informāciju par vairāk nekā 70 distanču slēpošanas vietām un trasēm visos Latvijas novados, lai jūs varētu sameklēt savai gaumei un iespējām atbilstošāko un dotos baudīt ziemas priekus!

Pirms došanās uz konkrēto trasi jānoskaidro, vai trases konkrētajā laikā ir sagatavotas un atvērtas. Maksas trasēm ir jāprecizē cenas un informācija par citiem pakalpojumiem, piemēram, inventāra īri, pieteikšanos.

Priecāsimies arī precizējumiem un papildinājumiem. Un atceramies, ka slēpot var jebkurā piemērotā vietā, ievelkot pašiem savu špūri. Lai labi slēpojas!


Kurzeme

Slēpošana pa lībiešu ciemiem Lībiešu krastā Trase kā tāda nav izveidota, bet tad, kad uzsnieg sniegs, var doties ceļojumā cauri Slīteres nacionālā parka lībiešu ciemiem pa veco meža ceļu. Atpakaļceļā var slēpot gar jūras malu - Jūrtaku. Reljefs – līdzens, nelielas kāpas. Ainava – interesanta piekrastes kultūrainava ar lībiešu mantojuma elementiem. Klasiskais stils.

Maršruta apraksts šeit 

Plašāka informācija par ceļojumu maršrutiem Slīteres nacionālajā parkā šeit

www.coastalhiking.eu

Talsu pauguraine

Talsu pauguraines slēpošanas un biatlona trasi iecienījuši gan sportisti, gan iesācēji, jo šeit pieejamas dažādas grūtības pakāpes maršruti. Trase vijas pa Talsu pauguraini, kur ar nelieliem kāpumiem un nobraucieniem slēpojot, var izbaudīt dabas krāšņumu ziemā. Garākā apļa garums ir 6 km, lielākais kāpums ir 200 m, un augstākais stāvums ir 15 %. Vienlaikus ir iespējams slēpot gan klasiskajā, gan brīvajā stilā. Nedēļas nogalē pieejama inventāra noma. visittalsi.com/ko-redzet/aktiva-atputa-aktiva-atputa/talsu-pauguraine/apvidus-sleposana-talsu-pauguraine/
Trase pie kempinga „Sveikuļi” Distanču slēpošanas trase izmantojama diennakts gaišajā laikā, pieejama inventāra noma. Nomas inventāru drīkst izmantot tikai ar sniega rulli veidotajās trasēs.Slēpošanas trasi drīkst izmantot slēpotāji ar savu slēpošanas inventāru (samaksa Eur 2,- no personas).

www.sveikuli.lv

Pieejama inventāra noma.

Milzukalna trase Distanču slēpošanas trase atrodas iebraucot Milzkalna teritorijā pa kreisi, ir aptuveni 600 m gara, vakarā ir apgaismota un ir bez maksas. Tāpat kā kalnu slēpošanas trases, arī distanču slēpošanas trase tiek līdzināta un sagatavota, ievelkot špūri gan klasiskajam solim, gan blakus atstājot pietiekoši platu joslu slidsolim. Inventāra nomā ir pieejams arī distanču slēpošanas inventārs.

www.milzkalns.lv

Pieejama inventāra noma.
Distanču slēpošanas inventāra noma Kuldīgā

 Pieejama distanču slēpošanas inventāra noma bērniem un pieaugušajiem.  Blakus nomas punktam atrodas A.Grundmaņa sporta stadions, kurā sagatavota slēpošanas trase (400 m) slidsolim. 

Īsā iela 4, Kuldīga

papildu informācija un inventāra nomas rezervācija pa tālruni +371 26337353

No Jaunķemeriem līdz Klapkalnciemam Ap 15 km gara iespēja noslēpot Ķemeru nacionālā parka jūras krastu – Jūrtaku, kad ir izveidojusies noturīga sniega sega. Reljefs – līdzens, nedaudz virs jūras līmeņa. Ainava – skaists jūras krasts ar Lapmežciema sedumu un bijušajiem zvejniekciemiem.

Maršruta apraksts šeit

Plašāka informācija par ceļojumu maršrutiem Ķemeru nacionālajā parkā šeit

www.coastalhiking.eu - dažādu laika apstākļu dēļ krasta josla var būt apgrūtinoši veicama.
Slēpošanas trases pie Priekules sporta halles

Pie Priekules sporta halles ir izveidotas slēpošanas trases klasiskajam un brīvajam stilam. 

1) Garums 300 - 600 m. Apkārt stadionam ved divu veidu trases. Lielāks un mazāks aplis. Grūtības pakāpe - viegla.

2) Garums 3 km. Priekules Priediens - starts un finišs pie sporta halle. Grūtības pakāpe - viegla.

www.priekulesnovads.lv
Slēpošanas trase Tukuma parkā Distanču slēpošana Tukuma pilsētas parkā, jeb Pauzera pļavās. Šogad izveidota 300 m mazais loks un 1000m lielais loks trase, kurā ierīkota klasiskā soļa, kā arī slidsoļa un brīvās slēpošanas tehnikai piemērota špūre. Trase piemērota ar savu inventāru. Adrese: Revolūcijas iela, Tukums.
www.tukums.lv
Trase Kinopilsētiņā “Cinevilla” Izveidotas 3 trases un pieejama arī inventāra noma. Slēpot gribētājus te gaida nedēļas nogalēs – sestdienās un svētdienās no pulksten 10.00 līdz 17.00. Izmaksas: inventāra noma – 7 EUR/stundā, ierodoties ar savu inventāru – slēpošana 3 EUR visu dienu. Atbraukušajiem slēpot Cinevillas komanda piedāvās cienastā tēju, bet pārējie gardumi ņemami sev līdzi no mājām.  Adrese: “Vidusvecvagari”, Slampes pagasts, Tukuma novads. T:28606677, www.facebook.com/CinevillaEvents
  Slēpošanas kalns  “Lemberga hūte” Ventspilī      

Slēpošanas kalnā “Lemberga hūte” pieejama arī distanču slēpošanas trase, tā ierīkota Piedzīvojumu parka teritorijā apmēram 2 km garumā. Trasē izveidotas pēdas slēpošanai klasiskajā stilā un slīdsolī, nodrošināts arī apgaismojums vakara tumšajās stundās. Slēpošanas kalna inventāra nomā ierobežotā skaitā pieejams arī inventārs distanču slēpošanai.

Apmeklējuma   rezervācija uz distanču slēpošanas trasi nav jāveic, bet jāievēro spēkā esošie epidemioloģiskās drošības noteikumi.

www.lembergahute.lv
Rojā - meža trase gar gar upi Rojā 7km trase mežā gar upi. Cēlumi, kritumi. Vidēja grūtības pakāpe. Slēpes pašu līdzņemtas. Pievienotā vērtība - planšetes ar QR kodu - ar Māra Oltes palīdzību iespēja pacelties 60m virtuālā augstumā un iepazīt piejūras mežu bagātību.  

Pierīga, Rīga, Jūrmala 

Beberbeķu dabas parks Ja ir noturīga sniega sega, parkā var atrast piemērota garuma slēpotāju pašu iebrauktas špūres. Teritoriju šķērso Nordeķu – Kalnciema kāpu grēda ar izteiktiem kāpumiem un kritumiem. Ainava – g.k. skaists priežu mežs. Klasiskais stils.  
Kleistu mežs (Rīga/Babītes novads) Kleistu mežā var atrast dažāda garuma slēpotāju pašu iebrauktas špūres. Reljefs – dažāda augstuma un stāvuma kāpas, kāpu vaļņi, Nordeķu – Kalnciema kāpu grāda. Ainava – g.k. skaists priežu mežs. Klasiskais stils.  
Golfa klubs Viesturos 3 km gara trase klasiskajam un brīvajam stilam. Reljefs – līdzens. Ainava – skaists skujkoku mežs. No 9:00 bez laika ierobežojuma. www.golfsviesturi.lv
Uzvaras parks Dažādu garumu sagatavotas trases klasiskajam un brīvajam stilam. Uzvaras parka ziemeļdaļā - sniega pūtējs. Reljefs – līdzens. Trase - apgaismota. Blakus darbojas slidotava.

www.rigaslepo.lv

Pieejama inventāra noma.

Lucavsala

Klasiskā un brīvā stila trase, kuras garums 1400 m. Reljefs – līdzens, Daugavas un Rīgas skati.

Darba laiks: katru dienu no 10-21

www.rigaslepo.lv

Pieejama inventāra noma.
Purvciems (84.vsk.)
Lielvārdes iela 141

Dabīgā sniega trase, 1800 m.
Darba laiks: katru dienu no 10-21
Slēpju noma no 16.01.

www.rigaslepo.lv

Pieejama inventāra noma.
Biķernieku trase Ap 12 km gara trase klasiskajam un brīvajam stilam. Atrodas Biķernieku autotrasē. Reljefs - līdzens. Ainava – priežu mežs. Blakus esošajā Biķernieku mežā var meklēt arī alternatīvās – slēpotāju pašu veidotās špūres.

www.bksb.lv

Pieejama inventāra noma, ko nodrošina  "Burusports".

Mežaparka distanču slēpošanas trase 3,5 km apgaismota distanču slēpošanas trase. Pieejama inventāra noma. www.facebook.com/parksmezhaparks

Šmerļa mežs

Juglas mežs
Kad ir noturīga sniega sega, Šmerļa un Juglas mežā var izvēlēties piemērota garuma slēpotāju špūres. Reljefs – nelielas kāpas. Ainava – g.k. skujkoku mežs.  
Brīvdabas muzejs Muzeja teritorijā iespējams slēpot vai vizināties ar ragaviņām.  Reljefs – nelieli kāpumi un kritumi (lēzenas kāpas). Ainava – priežu mežs ar vēsturiskajām ēkām no dažādiem Latvijas novadiem.

www.brivdabasmuzejs.lv

Vecāķi, Jūrtaka Piemērotā laikā, kad ir ilgstoša sniega sega, jūras krastā ir slēpotāju ievilktas špūres gan Daugavas molu, gan Carnikavas virzienā. Skaistās ziemas dienās šeit pavērsies lieliskas piekrastes ainavas. www.coastalhiking.eu
Jūrtaka - Inčupe - Lilaste - Inčupe Ieslēpota špūre gar jūras krastu.  
Piejūras dabas parks Liela, priežu mežiem, kāpām un kāpu vaļņiem klāta teritorija, kuru no vienas puses ieskauj Vidzemes jūrmala, - no otras – Rīgas – Saulkrastu dzelzceļš. Pie noturīga sniega segas parasti parku, īpaši jūras krastu (Jūrtakas Vecāķu – Garciema posms) caurvij pašu slēpotāju ievilts špūru tīkls klasiskam solim. Katram jāizvēlas slēpošanas garums atbilstoši fiziskajām iespējām. Carnikavas – Garciema posmā iepriekšējās ziemās bija 15 km gara izveidota trase klasiskajam solim. Šeit gan nebūs nekādu pakalpojumu! www.coastalhiking.eu
Jūrmala Jūrmalas pludmalē ierīkota trase distanču slēpošanai 22 kilometru garumā. Dzintaru pludmalē no Dzintaru koncertzāles Turaidas ielā līdz Tirgoņu ielai Majoros būs pieejama īsāka trase slēpošanai slidsolī. Klasiskajai distanču slēpošanai tiks izveidota trase no Lielupes ietekas jūrā līdz Jaunķemeriem. Slēpot gan klasiskajā, gan slidsolī jau var Dzintaru mežaparkā (līdz pl.22), kur izveidota trase divu kilometru garumā. 

www.facebook.com/Jurmalalv

Jūrmalā slēpošanas inventāra nomas nav

Aktīvās atpūtas parkā "Zibeņi" pie Carnikavas Netālu no P1 un Zibeņu-Briljanti ceļa krustojuma. Slēpošanas trase ir pieejama bez maksas. Vakara stundās trase nav izgaismota. www.facebook.com/carnikavasporto
Carnikavas sporta kompleksa trase Distanču slēpošanas trase ir ierīkota Carnikavas sporta kompleksā Smilšu ielā 1, Carnikavas ciemā. Slēpošanas trase ir pieejama bez maksas. Vakara stundās trase ir izgaismota. www.facebook.com/carnikavasporto

Zemgale, Sēlija 

Tautas sporta bāze "Ceļa ēzeļi" Dobeles novadā Slēpošanas trase  piemērota gan slīdsolim gan klasikai. Trases garums 2,8 km.
Tiek piedāvāts  inventārs nomai 20 komplekti. Zābaku izmēri no 38-46. Darba dienās var pieteikt pa tālr 29293719, brīvdienas - dzīvā rinda. Darba laiks no 9.00 līdz tumsai
 
www.facebook.com/dobelesnovads
Jēkabpils Mežaparks

Jēkabpils Mežaparkā tiek piedāvāta distanču slēpju noma. Darba dienās pakalpojumi ir pieejami no plkst. 12.00 līdz 19.00, bet sestdienās, svētdienās – no plkst. 11.00 līdz 19.00. Distanču slēpju komplekta (slēpes, zābaki, nūjas) nomas izmaksas ir EUR 3/stundā.  Distanču slēpju noma uz konkrētu laika posmu ir iepriekš jārezervē, zvanot pa tālruni: 26300803. Šāda sistēma ir ieviesta, lai izvairītos no apmeklētāju pulcēšanās un neveicinātu Covid-19 izplatīšanos. 

www.jekabpilssc.lv

Ozolnieku mežaparka slēpošanas trase

Mežaparka teritorijā ir izveidoti divi Slēpšanas loki – lielais loks 1798,5 m garumā un mazais loks 701,3 m garumā, kā arī vairākas pastaigu un nūjošanas takas. Savukārt cilvēki kopā ar saviem četrkājainajiem mīluļiem aicināti doties uz atsevišķu taku Skolas ielas rajonā, kas paredzēta pastaigām ar suņiem (skatīt shēmu Nr. 1). Tāpat Ozolnieku Mežaparka teritorijā atrodas Ozolnieku kalns, ko, uzsniegot sniegam, ieskauj bērnu smiekli un ragaviņu braukšanas prieks.

www.ozolnieki.lv/aktualitates/aktualitates-parvalde/izlasi-ja-plano-pavadit-laiku-ozolnieku-mezaparka
Trase Vecumniekos pie Vecā ezera un centra parkā   vecumnieki.lv
Trase Skaistkalnes parka teritorijā 900 m gara apļveida trase. vecumnieki.lv

Vidzeme 

Slēpošanas trase Cesvaines televīzijas torņa laukumā Cesvainē ir sagatavota slēpošanas trase televīzijas torņa laukumā (zināms arī kā Cesvaines svētku laukums). Trase ir izgaismota, nav noteikts darba laiks - trase pieejama visu diennakti. Trase piemērota gan slidsolim, gan klasiskajam solim. Kontaktpersona – Cesvaines novada sporta darba organizatore Ilvija Kecko, tel. 25637052.
www.facebook.com/VisitCesvaine/
Ziemas sporta centrs “Mežinieki” Alūksnē

Pieejamas kvalitatīvas slēpošanas trases slēpošanai kā brīvajā, tā klasiskajā solī. Šobrīd trases garums aptuveni 7,5km. Slēpotājiem tiek piedāvāta iespēja sekot līdz norādēm un pašiem izvēlēties dažāda garuma un grūtības trases.  Iesācēju rīcībā ir slēpošanas stadionā noblietēts aplis bez kāpumiem.
No otrdienas – sestdienai 3km aplis izgaismots no krēslas iestāšanās līdz pulksten 20.

Slēpotāju rīcībā ir pārģērbšanās namiņš, bet slēpošanas inventāra noma gan ir jāsagādā katram individuāli.

Ziemas sporta centrs, kontaktinformācija - tālr. 29273114

Slēpju sagatavošana Alūksnē, tālr. 28338565
www.visitaluksne.lv

Mazsalacas aplis

Sākot no stadiona aiz Mazsalacas vidusskolas (Parka iela 30) izveidota slēpošanas trase.

Apļveida trase šķērso arī asfaltēto ceļu Skaņākalna dabas parkā, tāpēc iebraukt ar automašīnu parka teritorijā ir iespējams tikai līdz Enģeļu alas stāvlaukumam.

Reljefs – gan stāvi kāpumi, gan ātri nobraucieni, ainava – skujkoku meži mijas ar apkaimes lauksaimniecības zemēm.

 

Slēpošanas un biatlona centrs "Cēsis

Šobrīd pieejamas jau vairāk nekā piecas trases ar kopējo garumu līdz pat 5 km. Ļoti labas kvalitātes apgaismota trase klasiskajam un slidsolim. 1 km aplis ar mākslīgo sniegu.

www.occesis.lv

https://www.facebook.com/cesuolimpiskaiscentrs/

Pieejama inventāra noma.

Vanagkalns

Meklējams starp Vecpiebalgu un Jaunpiebalgu. Atkarībā no ziemas – dažāda garuma trase. Skaista Vidzemes augstienes paugurainu ainava.

https://www.facebook.com/Vanagkalns

Ērgļu trase

Trases sākums ir Oškalna ielā 10, Ērgļos. Trase veidota ar iespēju slēpot dažāda garuma distances no 0,5 km līdz 5 km garumā. Klasiskais un brīvais stils. Ieteicamais braukšanas virziens pretī pulksteņa rādītāja virzienam. Vakaros trases no 0,5 -1,7 km tiek apgaismotas.

www.ergli.lv
Ošķalna ielā 6, Ērgļos, (Ērgļu vidusskola) pieejama inventāra noma. 
Slēpošana pa Zaļo dzelzceļu Limbaži - Puikule Slēpošana pa veco dzelzsceļa uzbērumu. Limbažu Lielezera pludmalē darbojas inventāra noma.  
Trase Limbažu novada Ozolainē Trase izveidota ābeļdārza teritorijā, aiz Ābeļu ielas 17. nama. limbazi.lv
Trase Lādezerā pretī veikalam   limbazi.lv
Trase pie Lādes ezera   limbazi.lv
Distanču slēpošanas trase Zaļā dzelzceļa posmā Kocēnu novadā Kocēnu novada pašvaldība, sadarbojoties ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu, izveidojusi 9 km garu distanču slēpošanas trasi Zaļā dzelzceļa posmā no Mazbrenguļu ceļa pārbrauktuves līdz Dikļu stacijai un Grebu kalna virzienā. koceni.lv

Fischer slēpošanas centrs

Fischer Slēpošanas centrs ir Austrumeiropā pirmā mākslīgi saldētā distanču slēpošanas trase, zem kuras seguma izbūvēta saldējošā sistēma, kas ļauj uzturēt sniega segumu un uzsākt distanču slēpošanas sezonu ātrāk, kā arī nodrošināt tās nepārtrauktu darbību mainīgos laikapstākļos. Ziemā apmeklētājiem tiek piedāvāta apgaismota distanču slēpošanas trase 1,25 km garumā. Dabīgos sniega apstākļos trasi iespējams izveidot pat līdz 9 km.

www.siguldassports.lv

Darbojas slēpju noma, instruktori.

Silciema meži

Plašs mežu masīvs apmēram 2 km rādiusā ap Silciema dzelzceļa staciju un Silciema karjera tuvumā, kur siguldieši noturīgas sniega segas gadījumā paši iebraukā špūres. Reljefs – nelieli kāpu masīvi. Ainava – g.k. skujkoku meži.

-

Atpūtas komplekss “Turbas”

Sniega un sala apstākļos distanču slēpošanas trase tiek veidota "Turbu" apkārtnē. Vakaros trase izgaismota. Mierīgs reljefs, piemērots tiem, kam kalni nepatīk.

https://www.facebook.com/TurbasLV
Ogres Zilie kalni

Labas kvalitātes sagatavotas trases klasiskajam un brīvajam stilam. Atrodas Ogres Zilo kalnu dabas parkā. Trase izlokas pa vienu no lielākajām osu grēdām ar izteiktiem pacēlumiem un kāpumiem. Ainava – skaists skujkoku mežs ar stāvām osa nogāzēm. Trase apgaismota 8 km garumā. Apgaismojums ieslēdzas ar sensoru un tiek izslēgts plkst 22.00.

www.ziliekalni.lv

www.visitogre.lv

Pieejama slēpju noma.

Viesu māja “Šubrakkrasti”

1-5 km garas distanču slēpošanas trases, kas ierīkotas ainaviskā apkārtnē. Trases raksturojums: miers, klusums un dabas skaistums. Piedāvājumā arī slidošana, kameru šļūkšanas kalns, pastaigu vietas, ugunskura kurināšana. Asāku izjūtu cienītājiem vizināšanās ar sniega motociklu.

www.subrakkrasti.lv

Pieejama inventāra noma
Smeceres sils

Dažādu garumu distanču slēpošanas trases ved pa Madonas pievārtes izteikti pauguraino Smeceres sila masīvu. Trases 15 km garumā ir sagatavotas ar retraku, 2 km ar klasisko špūri. Trase 3 km garumā vakaros ir apgaismota līdz plkst. 20.00. Bērniem ir šļūcamkalniš (ar savu inventāru). Brīvdienās pie trases pieejama ēdināšana. 

www.smeceressils.lv

Pieejama inventāra noma.
Atpūtas komplekss “Gaiziņš”

Distanču slēpošanas trase 1,5 km garumā ļauj iepazīt Latvijas augstāko kalnu – Gaiziņkalnu. Tā ved gan pa kalna pakāji, gan pa lēzenākajām vietām uzved pašā kalna virsotnē, no kuras paveras tālas ziemas skatu panorāmas. Atpūtas kompleksa piedāvājumā arī slaloma slēpošana, kamertase, ragaviņu kalns un ēdināšana.

www.gaizins.lv    

Pieejama inventāra noma

Smiltenes trase pie Tepera ezera Trases kopējais garums ir 3 km. smiltene.lv
Lubāna

Trase dabas takā "Aiviekstes ozoli".

Māris 26649344
Mailes

Dažādu garuma (1 – 5 km) apļi abiem slēpošanas stiliem Vietalvas apkaimē. Reljefs – paugurains. Ainava – lauksaimniecībā izmantojamās zemes mijas ar mežiem.

www.facebook.com/mailes1998

Pieejama inventāra noma.

Jaujas

Dažādu garumu trases (atkarībā no dabiskā sniega segas biezuma) abiem slēpošanas stiliem. Paugurains, ar nelieliem kāpumiem un kritumiem. Ainava – mežaina.

www.jaujas.lv
Saulkrasti

Ir izveidota slēpošanas trase, kuras sākums atrodas Liepu ielas galā. Trases garums 1,8 km. Trase ved cauri kāpām, trase pauguraina ar nelieliem kāpumiem un kritumiem.
Atkarībā no ziemas, sniega segas biezuma un snigšanas ir iespēja slēpot gar jūras krastu, iepretim lielākām apdzīvotām vietām  ir pašu slēpotāju ievilkta špūre. Reljefs gar pludmali līdzens, no kuras paveras vienreizējas jūras krasta ainavas. 

www.facebook.com/visitsaulkrasti

Vidzemes jūras krasts, Jūrtaka

Atkarībā no ziemas, sniega segas biezuma un snigšanas, jūras krastā, īpaši - iepretim lielākām apdzīvotām vietām ir pašu slēpotāju ievilkta špūre. Reljefs – līdzens. Ainava – vienreizējas jūras krasta ainavas, īpaši Vidzemes akmeņainās jūrmalas posmā no vecā krasta ceļa.

www.coastalhiking.eu
SlēpošanaMinhauzena Pasaules" teritorijā Duntē

Ir iespējams slēpot ar distanču slēpēm, kuras līdzi jāņem pašiem, trase ir Meža takas teritorijā un slēpotāji tajā var baudīt skaisto Latvijas dabu ziemā. Ieejas maksa Meža takā ir 2 EUR.

facebook.com/minhauzenamuzejs
Stāmerienas trase pie pils Šeit ir sagatavota 3 kilometru trase pils parkā. Auto var novietot stāvlaukumā pie pils un sākt slēpojumu no Mīlestības ozoliem. www.facebook.com/gulbenesnovads
Gulbenes slēpošanas -biatlona trase

Pieejamais trases garums – 2,5 kilometri. Trasē ir apgaismojums no plkst. 16:00 līdz 20:00.

www.facebook.com/gulbenesnovads
Vecgulbenes muižas parks Slēpot var doties arī uz Vecgulbenes muižas Pils parku, kur iespējams apvienot sportiskās aktivitātes, veselības stiprināšanu un vēsturiskās ainavas baudīšanu. Pieejams 0,5-1 kilometrs garš apgaismots aplis klasiskajā un brīvajā stilā. www.facebook.com/gulbenesnovads
Lejasciema trase pie estrādes Aptuveni 500 metrus gara trase slēpotājiem ir sagatavota Lejasciemā pie estrādes. Darba dienās no plkst. 16:30 līdz 20:00 tā ir apgaismota. Tāpat iespējams slēpot arī Lejasciema slēpošanas-rolleru trasē. www.facebook.com/gulbenesnovads
Daukstu pagasta “Āriņi” Apmēram 2 kilometrus gara apgaismota trase ir pieejama Daukstu pagasta “Āriņos”, ko ir sagatavojuši Pirtslietu darbnīcas saimnieki. Par trases izmantošanas iespējām lūgums sazināties pa tālr. 27430303! www.facebook.com/gulbenesnovads
Rankas pagasta Gaujasrēveļos pie kartonfabrikas Arī Rankas muižas parkā ir pieejama trase gan bērniem, gan pieaugušajiem cauri visam muižas parkam. Rankas muiža atvērta apmeklētājiem no plkst. 11:00 līdz 16:30. Iespējams apskatīt arī kapelu un bibliotēku, baudīt gan slēpošanu, gan arī pastaigāties parkā. Muižas kafejnīcā iespējams iegādāties kafiju, tēju, karstvīnu un dažādus gardumus pastaigai parkā. Biļetes cenas: 5 EUR – pieaugušajiem, 2EUR – bērniem. www.facebook.com/gulbenesnovads
Trase Jaungulbenes pagastā pie Siladzirnavu ezera 1,6 kilometrus gara trase distanču slēpotājiem ir pieejama Jaungulbenes pagastā pie Siladzirnavu ezera. Trase vijas caur Jaungulbenes silu, kas ļaus baudīt skaistas meža ainavas. Vietām tā pievirzās arī pie paša Siladzirnavu ezera. Auto iespējams novietot pie Siladzirnavu ezera dambja. Uz ezera iespējams arī makšķerēt un slidot.  www.facebook.com/gulbenesnovads
Distanču slēpošanas trase pieejama arī Rankas pagasta Gaujasrēveļos Trase vijas caur Rankas kartonfabriku. Pieejams 3,4 kilometrus un 7 kilometrus nomarķēts aplis. Šeit būs iespēja ne tikai kārtīgi izslēpoties, bet arī baudīt gleznaino Gaujas upes ainavu, jo trase ved arī gar pašu upi. Iepriekš rezervējot pa tālr. 29149474, slēpotājiem iespējams  nodrošināt maltīti līdzņemšanai viesu namā “Mīlmaņi”, kas atrodas netālu no trases. www.facebook.com/gulbenesnovads
Rūjienas sporta stadiona trase "Trases sākums ir Rūjienas sporta stadionā (Stadiona ielā). Trase veidota ar iespēju slēpot dažāda garuma distances. www.rujiena.lv
Trases Cēsīs:
  • Siļķu mežā (sākums pie Dziesmu kalna)
  • Bērzaines mikrorajonā – pie Dzirnavu un Jēkaba ielas,
  • Pie Vilku ielas Saules ielas mikrorajonā – blakus 5.pirmsskolas izglītības iestādei,

  • Pirtsupītes gravā.

Cēsu pilsētas teritorijā izveidotas četras slēpošanas trases (bez slēpju nomas punktiem). turisms.cesis.lv
Trase Salacgrīvas Zvejnieku parkā Trase ved apkārt rezerves fotbola laukumam parka ziemeļu pusē.  
Slēpošanas trase Aizkraukles pagastā, dabas parka “Daugavas ieleja” teritorijā

Trase atrodas ainaviski ļoti skaitā vietā, ved gar pašu Daugavas krastu, apkārt valda pasakains klusums, vienīgā skaņa, ko pavasaris atnesis, ledus “iešana” pa Daugavas upi. Slēpojot pa trasi, skatam pavērsies arī Aizkraukles pilsdrupas.

Trase atrodas Aizkraukles pagastā, tās sākuma koordinātas šeit.

Aizkraukles novada sporta centrā pieejama slēpju noma, darba dienās no plkst. 10:00-19:00, brīvdienās no plkst. 10:00-18:00. Par pieejamiem slēpju izmēriem interesēties pa t. 65133997.

https://www.aizkrauklessportacentrs.lv/

https://www.facebook.com/Aizkraukles-Sporta-Centrs-1654066091552233

Latgale

Slēpošanas trase un slidotava pie Aglonas vidusskolas
 
Slēpošanas trase (1,8 km) un slidotava pie Aglonas vidusskolas (Daugavpils iela 6). Vakaros līdz plkst. 21.00 slēpošanas trase un slidotava ir apgaismota.  

Grīvas aktīvās atpūtas parks Grīvas mežā

Distanču slēpošanas trase atrodas Rīgas – Daugavpils šosejas malā, izbraucot no Līvāniem Daugavpils virzienā.

Trases apgaismojums tiek ieslēgts katru dienu no 16:00 līdz 23:00.

https://www.facebook.com/Grivastrase

Dabas parks "Balkanu kalni"

Dabas parks „Balkanu kalni” ir ainaviski skaista vieta ar izteiktu reljefu. Ziemā aktīvās atpūtas cienītājiem piedāvā distanču slēpošanas trasi, - viens aplis stiepjas 5 km garumā pa līdzenumu un pauguriem. Diennakts tumšajā laikā pieejama 1,5 km gara, apgaismota trases daļa. Darbojas slēpošanas inventāra noma. Atrodas Viļakas novada Šķilbēnu pagasta Vilkovā.

https://www.facebook.com/visit.vilaka

Slēpošanas trase Preiļu parkā Preiļu parkā pieejama distanču slēpošanas trase  - lielais aplis 1.8 km un mazais apliks 0.8 km, kas ir apgaismota līdz plkst.21. Noma šogad netiek piedāvāta. www.visitpreili.lv
Distanču slēpošanas trase Balvos Balvu pilsētā ir izveidota distanču slēpošanas trase (aplis) Partizānu ielā 5b (blakus velo parkam), kas izmantojama diennakts gaišajā laikā ar savu inventāru. www.turisms.balvi.lv
Makašānu trase Ludzā Makašānu autotrase ziemā ir ideāli piemērota vieta distanču slēpošanai. Trase izmantojama diennakts gaišajā laikā ar savu inventāru. www.visitludza.lv
Trase Mazajā Ludzas ezerā Piemērotos laikapstākļos izmantojama vietējo iedzīvotāju ievilktā špūre Mazajā Ludzas ezerā (~ 1km garš aplis). www.visitludza.lv

Skatīt citas ziņas ...