Nr 50131
Ceļojums ar auto
Ceļojums ar auto Ceļo pats Lietuva, Aukštaitija

Aukštaitija: seno garšu mantojums mūsdienās

1.diena Anykščiai – Ginučiai

Apskates objekti




  • Zāļu tēju pārzinātājs Ramūnas veido izglītojošas programmas bērniem un pieaugušajiem par dažādām zālītēm, kas aug Anykščiai reģionā. Organizē ozolzīļu kafijas un zāļu tēju dzeršanu dabā. (Izglītojošās programmas organizē R. Daugelavičius, Vilniaus ielā 22, Anykščiai).

  • Anykščiai ievērojamāko vietu apskatīšana. Apskatiet taku, kas iet pa koku galotnēm (Medžių Lajų takas), Labirintu parku (vasaras sezonā), šaursliežu dzelzceļu (Siaurukas) – brauciens ar vilcienu.

  • Kūpinātas zivis un zivju zupa tiek gatavota lauku sētā "Gaidelių sodyba". Zivis Ginučiai ciemā tiek apstrādātas pēc gadsimtus vecām tradīcijām, kuras aizsāka Austrumu Aukštaitijas zvejnieki. Zivju pārstrādātājam piešķirts Lietuvas nacionālā mantojuma sertifikāts. Lielākā daļa no receptēm ir no 17. gadsimta, kad garšvielas un tradīcijas ieviesa karaliene Bona.













Nakšņošana Ignalina apgabalā:




Attālumi ar automašīnu 80 km

2.diena Ignalina – Šlyninka – Dusetos

Apskates objekti




  • Ievērojamo vietu apskatīšana Ignalina apgabalā. Apmeklējiet Ginučiai ūdens dzirnavas, bišu muzeju, Palūše baznīcu, Ladakalnis arheoloģisko kompleksu, no kurienes ir iespējams redzēt 6 ezerus.

  • 2005. gadā restorāns “Romnesa” kļuva par dalībnieku Eiropas kulinārā mantojuma tīkla Austrumu Aukštaitijas reģionā un dalās ar tā kulināro pieredzi, piedāvājot tradicionālus nacionālos ēdienus. Apmeklējot maiznīcu-restorānu “Romnesa”, jūs varat piedalīties izglītojošās programmās, kā, piemēram, “Šakotis cepšanas demonstrēšana” un “Piena ceļš”.

  • Zarasai ievērojamāko vietu apskatīšana. Apskatiet panorāmas ratu un Zarasas ezera krastu.

  • Kad esat Šlyninka dzirnavās, varat piedalīties izglītojošajās programmās “Maizes ceļš ar gardumu nogaršošanu un dzirnavu apmeklēšanu” un “Izglītojošā programma ar produktu nogaršošanu dzirnavās”. Piedāvājumā iekļauta maizes gatavošana un pankūku cepšana ar miežiem, kviešu miltiem un putraimiem. (Šlyninka ciems, Zarasai apgabals)

  • "Čižo alus" – šeit ražo slaveno “Čizo” alu, kas ir viegls, nefiltrēts un taisīts pēc vecvecvecāku tradīcijām no bišu medus, kas ievākts mežā. Tā kā ne tikai recepte, bet arī aprīkojums ir mantots, mājās ir izveidota ekspozīcija ar veco laiku iekārtām, kas izmantotas alus gatavošanai. 













Nakšņošana Zarasai apgabalā:




Attālumi ar automašīnu 105 km