Kulinārie maršruti

Šajā sadaļā apkopoti kulinārie maršruti pa Latviju, kas dod iespēju iepazīt gan plašu Latvijas kulināro mantojumu, gan mūsdienīgus Latvijā ražotus un gatavotus produktus. Vairums maršrutos iekļauto objektu demonstrē "Latviešu virtuvi" ar tās plašo reģionālo un sezonālo produktu klāstu. Pārējie objekti, kuru produktus nevaram uzskatīt par latviešiem tradicionāliem, piem. šitakē sēnes, strausu olas vai vīnogu vīns, tomēr tiek uzskatīti par vietējiem -  mūsdienu latviešu iecienīti un mūsu Latvijas laukos audzētu un ražoti.

Ceļotāju ērtībai sadaļā apkopoti gan ceļojumi grupās, gan ceļojumu idejas individuālai ceļošanai, sākot no vienas dienas maršrutiem līdz pat astoņu dienu gariem ceļojumiem. Ņemot vērā, ka vairākdienu maršruti izstrādāti tā, lai derētu gan vietējam, gan ārvalstu ceļotājam, tie ietver arī Rīgas pilsētas apskati. Šādos gadījumos, vietējais ceļotājs var pēc izvēles saīsināt maršruta garumu.

Kas ir ceļojums grupā?
Pārskats Ceļojuma detaļas
N/A
1 diena
Kopējie attālumi ar automašīnu 130 km
Latvija
no 50 EUR / pers.

Bērzu sulas, siers un viduslaiku pilis

Vispirms apmeklēsim Turaidas pils muzejrezervātu, kur no skatu torņa paveras brīnišķīga panorāma uz Gaujas nacionālo parku un muižas ēkas, kur var iepazīt muižas saimniecisko pusi. Tad dosimies Mālpils virzienā, kur apskatīsim kazu saimniecību, degustēsim izcilos sierus, ko varēs arī iegādāties. Mālpils muižas restorānā nogaršosim Mālpils sieru kolekciju. Pēc tam dosimies uz Ikšķili pie Libertu ģimenes, kas mums izrādīs savu bērzu sulu saimniecību. Degustēsim gan sulas, gan dzirkstošo bērzu vīnu.

Muižas un pilis
N/A
2 dienas
Kopējie attālumi ar automašīnu 418 km
Latvija
no 175 EUR / pers.

Alus, rupjmaize un citi lauku labumi

Šajā ceļojumā akcents likts uz mūsu senču labi pārbaudītām lietām –rupjmaizi un alu. Taču ceļš ved caur pilīm un muižām no dažādiem gadsimtiem. Iespaidīga šķitīs mūsdienās būvētā zemgaļu 12. gadsimta koka pils rekonstrukcija, tāpat kā 16. gadsimtā tapusī un tagad seno godību atguvusī Kukšu muiža. Maršrutā iekļauta šitaki sēņu audzētava, kur saimnieki dažādos veidos piedāvā nobaudīt šīs vērtīgās sēnes. Ceļojuma beigās gaidīs kāds gardums no Pūres šokolādes klāsta, kā arī Kuzrzemes vīnu degustācija Šlokenbekas muižā. 

Maršruta informācija no Latvijas Lauku foruma​

N/A
1 diena
Kopējie attālumi ar automašīnu 73 km
Latvija
no 60 EUR / pers.

Pilis un vīns

Šajā braucienā apmeklēsim trīs labi zināmas pilis Gaujas stāvajos krastos - Siguldas, Turaidas un Krimuldas. Krimuldas pilī mūs iepzīstinās ar muižas vīnu darīšanas metodēm. Tos arī nogaršosim pirms došanās uz krodziņu baudīt latviešu tradicionālo virtuvi. Tad apmeklēsim Turaidas muzejrezervātu ar viduslaiku mūra pili un muižas kompleksu. Izstaigāsim Siguldas viduslaiku pili un visbeidzot apmeklēsim Zilver mājas vīnu darītavu. Saimnieks iepazīstinās ar vīna pagatavošanas procesu un savu produkciju, ko varēs gan nogaršot, gan iegādāties.

Muižas un pilis
N/A
2 dienas
Kopējie attālumi ar automašīnu 355 km
Latvija
no 115 EUR / pers.

No lauku saimniecībām līdz Rīgas restorāniem

Šajā tūrē pirmajā dienā apmeklēsim lauku saimniecības, kur apskatīsim un nogaršosim zemnieku izaudzētos un saražotos produktus, bet otrajā dienā dosimies pie Mārtiņa Sirmā un Ērika Dreibanta "3 pavāru restorānu", kur mācīsimies tos gardi un skaisti pagatavot. Viesosimies pie kazkopjiem, kaņepju un ogu audzētājiem, biteniekiem, truškopjiem kā arī apmeklēsim Salacrīvas nēģu zvejniekus. Saimnieki stāstīs gan par savu saimniecību, gan par saimniekošanas un ražošanas metodēm. Gatavā produkcija būs gan nogaršojama, gan iegādājama. Otrajā dienā tiksimies vēlreiz, lai paši gatavotu un baudītu.