Interreg V-A — Estonia–Latvia

Tapusi Lībiešu stila grāmata

29.01.2018

Kopā ar Kurzemes piekrastes lībiešiem un Dundagas novada pašvaldību esam sagatavojuši Lībiešu stila grāmatu, kas iepazīstina ar lībiešu krasta vizuālo identitāti. Brošūrā ietverta informācija par lībiešiem un viņu kultūrvēsturiskajām vērtībām un iezīmēm, par lībiskajiem simboliem un grafiskajiem elementiem, tādējādi cildinot un saglabājot lībiešu krasta kultūrvēsturisko mantojumu.


Lībiešu stila grāmatu var izmantot visi, kas ikdienā uztur un daudzina lībiešu krasta tradīcijas - tūrisma pakalpojumu sniedzēji, vietējās organizācijas u.tml. Brošūras informācija un grafiskie elementi lietojami mārketinga un komunikācijas vajadzībām – brošūrās, mājas lapās, uz suvenīriem u.c.

Šī publikācija ir finansēta Igaunijas - Latvijas Programmas no Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Mazo etnisko kultūrtelpu attīstība un popularizēšana kā tūrisma galamērķis” ietvaros. Projektā ir iekļauti četri etnisko kultūru reģioni - Setu zeme (Setomaa) un Kihnu sala Igaunijā, Lībiešu krasts un Suitu novads Latvijā. Visi šie reģioni ir īpaši un unikāli ar savu etnisko kultūru un vērtībām, un sauklis “Dzīvās tradīcijas: Unikālais vieno” apvieno visus četrus reģionus, izceļot to, ka katrā reģionā ikdienā tiek uzturētas vietējās unikālās tradīcijas.

Projekta ietvaros katram reģionam tiek izstrādāta sava stila grāmata, ar kurām var iepazīties zemāk:

Lībiešu stila grāmata

Kihnu stila grāmata 

 

Šī ziņa atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.


Skatīt citas ziņas ...

Šī vietne atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.