Nr 30078
Militārais mantojums
Militārais mantojums Latvija, Kurzeme, Liepāja

Liepājas 23.Krasta aizsardzības batereja

23.krasta aizsardzības baterija Liepājā

Tā izbūvēta 40.gados un tajā atradušās četru 130 mm lielgabalu pozīcijas, divi torņi – tālmēra un komandpunkta tornis ar komandpunktu.
23.krasta aizsardzības baterija Liepājā atradusies kara ostas teritorijā pašā jūras krastā. Tā izbūvēta 40.gados un tajā atradušās četru 130 mm lielgabalu pozīcijas, divi torņi – tālmēra un komandpunkta tornis ar komandpunktu. Pie tam abi torņi atrodas ļoti tuvu viens no otra – tikai 10m attālumā. Četru lielgabalu pozīcijas atradušās pa labi no abiem torņiem, faktiski pašā jūras krastā. Šobrīd lielgabalus apkalpojušā personāla dzelzsbetona bunkurs ir jūras viļņu apskalots un izskalotu pamatu, sašķiebies un sasvēries uz jūras pusi. Baterijas vieta meklējama starp Tobago un Jūras ielām jūras virzienā.
Stāstā iesaistītie tūrisma objekti
N/A
Šo batereju visvieglāk atrast ir ejot gar jūras krastu, jo viena no četrām tās pozīcijām atrodas liedagā – jūras viļņu noskalota. Pārējās pozīcijas, tālmēra tornis un citi elementi atrodas netālu no jūras krasta – priežu mežā. Batereja celta pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados. No šīs krasta baterejas jau redzami Ziemeļu forti