Fonds „1836” uzsāk ceļu apkārt Latvijai

24.05.2016

Fonds „1836” 2015. gadā ir sācis realizēt Latvijas simtgades projektu „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!”, kura mērķis ir kopā ar pašvaldībām, tūrisma informācijas centriem, vietējiem iedzīvotājiem un citiem interesentiem izveidot tūrisma „1836” ceļu gājējiem, velosipēdistiem, motociklistiem un autobraucējiem līdz 2018. gada 21. jūnijam. Projekta laikā tiks izveidots ceļš ar tā tuvumā esošajiem tūrisma objektiem un naktsmītnēm – „Naktenēm”, kas tiks apkopots ceļvedī „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju”. Plānots, ka pēc ceļveža izveides katrs individuāli, kopā ar ģimenēm un draugiem varēs apceļot Latvijas pierobežu, iepazīstot Latvijas pierobežas kultūrvēsturiskās vērtības.


Pirmais gājiens notika, spēlējoties saulei, lietum un pērkonam, 14. Un 15. maijā no Miķeļbākas līdz Kolkai divu dienu garumā, kopā veicot vairāk nekā 55km. Pa ceļam „1836” ceļotāji apskatīja ievērojamus tūrisma objektus. Pēc pirmās dienas gājiena drēbes tika žāvētas viesu namā „Stūrīši”, kur „1836” ceļa gājēji pārlaida nakti, spēkus atgūstot, tie mielojās ar viesmīlīgā saimnieka gatavoto zupu un gardajām reņģu kotletēm un vienojās kopīgās dziesmās. Nākošā dienā jau ne tik kuplā lokā „1836” ceļa gājēji turpināja ceļu, lai vakarpusē nonāktu Kolkā, kur tika ierakts pirmais ceļa stabiņš un notika pirmais „Viegli” un viņu draugu koncerts Kolkas tautas namā.

„Pirmie soļi projekta īstenošanā sākās jau 2015. gadā, apbraukājot Latvijas pierobežu un tiekoties ar pašvaldībām un tūrisma informācijas centru vadītājiem. Šogad ir paredzēts sākt veidot „1836” ceļa veidošanu: Piejūra (Nida – Ainaži), Ziemeļmeita (Ainaži – Pededze), Māras ceļš (Pededze – Demene) un Leišmalīte (Demene – Nida), lai 2018. gada 21. jūnijā dāvātu dāvanu Latvijas simtgadei, atklājot ceļu apkārt Latvijai. Gājiens notiek gandrīz katru sestdienu un svētdienu no maija vidus līdz septembrim divarpus gadu garumā. Svētdienā katrs gājiens noslēdzas ar koncertu, kurā muzicēs kāds fonda „Viegli” mūziķis kopā ar draugiem. Ceļā var pievienoties ikviens uz abām dienām vai vienu, vai kopīgi paiet tikai kādu ceļa gabaliņu,” stāsta projekta koordinators Enriko Plivčs un aicina iet apkārt Latvijai, piedzīvojot muzikālus koncertus Latvijas pierobežā.


Skatīt visas ziņas par "Latvijas Valsts simtgade"

Skatīt citas ziņas ...