Interreg V-A — Estonia–Latvia

Pārgājienu maršrutam gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā ir tapis nosaukums un grafiskā zīme

17.10.2017

Ar prieku informējam, ka pēc 8 mēnešu ilga kopīga darba, projekta "Pārgājienu maršruts gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā" partneri ir nonākuši pie jaunveidojamā maršruta nosaukuma un grafiskās zīmes. Tā kā maršruts ir paredzēts plašai mērķauditorijai, tā nosaukums ir pielāgots 5 valodām - latviešu, igauņu, angļu, krievu un vācu. 


Kas ir Jūrtaka? 
Brīžiem tā ved pa smilšainu liedagu, brīžiem – pa akmeņiem un sīkiem oļiem nokaisītu pludmali. Reizēm tā izved cauri piejūras mežam vai piestāj zvejnieku ciematā. Pilsētā Jūrtaka kļūst teju vai neatpazīstama, bet sasniegusi Igauniju, tā pārtop par Ranniku Matkarada un turpina līkumot tālāk cauri kadiķu audzēm un piekrastes pļavām.

No Latvijas – Lietuvas robežas, līdz pat Tallinai ar tevi kopā ir jūra un kaijas, saule un vējš un it visur tevi pavada labā sajūta, ka visur esi gaidīts. Atliek tikai vēlēties un Jūrtaka aizved uz tuvāko atpūtas vietu, piedāvā siltas pusdienas un drošas nakstmājas.
Pievienojies Jūrtakai, kur vien vēlies, atvadies no tās, kad vēlies, un atgriezies pie tās, kad atkal esi gatavs gājējs!
Jūrtaka tevi gaida vienmēr!

Maršruta nosaukumi LV, EST, ENG, DE un RU:

 

 

Maršruta grafisko zīmi kā ZIP arhīvu rastra un vektoru formātos var lejuplādēt šeit.


Atgādinām, ka projekts “Pārgājienu maršruts gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā” tiek īstenots Igaunijas - Latvijas Programmas no Eiropas Reģionālā attīstības fonda ietvaros. Projekta mērķis ir izveidot pārgājienu maršrutu gar Baltijas jūru no Latvijas dienvidrietumu robežas līdz Tallinai Igaunijā. Plānots, ka kopējais maršruta garums būs ap 1230 km un tas iekļausies Eiropas garo distanču kājnieku tūrisma maršrutu tīklā E9.

Preses ziņa atspoguļo autora viedokli un Igaunijas- Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.


Смотреть другие новости

This site reflects the views of the author. The managing authority of the programme is not liable for how this information may be used.