Lauku ceļotājs iesaka! Notikumu tops.

 

„Lauku ceļotājs iesaka!”  - šeit tiks apkopoti interesantākie no gaidāmajiem notikumiem un pasākumiem laukos, ko publicēsim savā mājas lapā un izsūtīsim ziņu portāliem. Sūtiet savus jaunumus mums laicīgi! Gaidām ziņas ne tikai par notikumiem, bet ari par: sezonālām dabas parādībām, kas parasti novērojamas pie jums (putnu migrācija un kur tos vērot, pali, un kur tos baudīt, pirmās vizbulītes, kur tās lasīt utt.), Lauku labumu saimniecību jaunumi (pirmie lociņi iegādājami, pieneņu salāti, ziemas attīrīšanas pirts kūres utt.).


Pēc garās un siltās vasaras un īsā, krāsām bagātā rudens, pie mājas pakša klauvē ziema un drīz jau arī lauska tēvs. Atliek cerēt, ka šī ziema būs tikpat „ziemīga”, cik aizgājušā vasara bija „vasarīga” – ar dziļām kupenām, aizsalušiem ūdeņiem un sniega pilniem koku zariem. Šo gadu miju ievadīs daudzi un dažādu pasākumu, kas notiks Latvijas laukos un pilsētās, turpinot Latvijas simtgades svinību maratonu. „Lauku ceļotājs” sadarbībā ar tūrisma informācijas centriem ir sagatavojis vairāk nekā 60 dažādas idejas – ko darīt un kur pa Latviju ceļot 2018. – 2019. g. ziemā. Izvēloties ceļojumu, jāatceras, ka dodoties uz pasākumiem ir jāprecizē to norišu laiki, nokļūšana un apmeklēšanas kārtība. Daudzās vietās nepieciešama arī iepriekšēja pieteikšanās. Lai slēpes un slidas slīd un ar ziemassvētku bluķa vilkšanu aiziet visas sliktās, bet atnāk labās lietas.

Lai jauks svētku laiks!

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


Esam apkopojuši pasākumu idejas šai vasarai. Paldies Tūrisma informācijas centriem par atsaucību un līdzdalību šī apkopojuma tapšanā. Vēl vairāk idejas mūsu mājas lapas www.celotajs.lv sadaļā - "Ceļojumi" un "Vērts redzēt".

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


Šo svētdien - 26. jūlijā Papes Ķoņu ciema Zvejnieku sēta "Vītolnieki" ielūdz uz Annas dienas svinībām!
Annas diena jeb saimnieču diena ir raksturīga ar gada pirmās ražas sagaidīšanu – tieši šajā dienā drīkstēja pirmo reizi rakt un ēst jaunos kartupeļus, burkānus un ar šo dienu sāka ēst rudzu maizi. Annas dienai raksturīgi lieli gadatirgi, kur satikās pārdevēji ar pircējiem un Annu daudzināšana!


2015. gada 25. jūlijā Maizes muzejs Aglonā svin 10 gadu jubileju muzejam un 15 gadu jubileju maizes ceptuvei. No 9.00 rītā visas dienas garumā Latgales amatnieku un mājražotāju KIRMAŠS - gadatirgus līdz 17.00. Īpašie dalībnieki - Latgales tematiskie ciemi. Skat. pasākuma afišu!


Esam izveidojuši pasākumu-notikumu TOPU, ko iesākām apmeklēt un izbaudīt vasarā!

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


LAUKU CEĻOTĀJS IESAKA – „VĒRTS REDZĒT UN PIEDZĪVOT”!

  • No 1. maija darbību uzsāk Zvārtes ieža apmeklētāju centrs. Vairāk: www.gnp.lv
  • 03.05.2013. Vasaras tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā ar trīs bezmaksas veloekskursijām. Vairāk: www.tornis.jelgava.lv
  • 11.05.2013. Ķemeru ceļotāju diena Ķemeru nacionālajā parkā. Vairāk skatiet šeit. 
  • 11.05.2013. Sējas svētki Ausekļu dzirnavās. Vairāk: http://www.ausekludzirnavas.lv/

 

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


Ko vērosim un darīsim dabā? 12 lietas vai parādības, kas ir jāpiedzīvo!

  • Upju gravas! Kamēr vēl nav sazaļojis augājs un kokiem izplaukušas lapas, jāstaigā pa mazo upīšu gravām, kur paveras iespaidīgi skati, kas vasarā nemaz nav redzami. Tādas ir Imulas, Amulas, Gaujas un tās pieteku - Amatas, Rauņa un Braslas gravas.
  • Ledusveidojumi jūras krastā. Vietās, kur jūrā iestiepjas zemesragi, nereti ir redzami iespaidīgi ledus krāvumi – torosi, kā arī dažādi ūdens, vēja un sala radīti brīnumi. Kur tos meklēt? Kolkasragā, Mērsragā, Ragaciema ragā, Ķurmragā un citur.
  • Leduskritumi. Pēc šī gada ziemas iespaidīgi leduskritumi vēl ir atrodami Braslas krastos (lejpus Braslas ūdenskrātuves), pie Vizuļu ieža (Amata) un Ežurgu klintīm Vidzemes piekrastē. Taču jārēķinās, ka leduskritumi jau kūst.
  • Sērsna. Kad sniegs saplacis un no rīta vēl sasalis, pa sērsnu var staigāt ar kājām, braukt ar slēpēm vai staigāt ar sniega čībām.
  • Kamēr vēl ir saglabājusies sniega sega,ir jāslēpo. Kur? Ogres Zilajos kalnos, Jaunūdros, Milzkalnē, Cinevillā un Sveikuļos, Jēkaba gravā u.c. Vairāk: www.visittukums.lv
  • Pali. Dvietes senlejā (atkarībā no sniega kušanas intensitātes) varēs braukt un vērot vienu no lielākajām Latvijas palu teritorijām (laiks - marta beigas – aprīļa sākums), http://www.celotajs.lv/cont/cntr/news/special_Dviete_lv.html.

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


Lauku ceļotājs izveidojis pasākumu un interesantu objektu topu sadarbībā ar Latvijas tūrisma informācijas centriem. 16 notikumi, ko noteikti ir vērts iepazīt un izbaudīt februāra mēnesī. TOP 16 notikumi apskatāmi šeit.
Šeit apkopoti gan unikālie, tikai februāra mēnesī redzamie un izbaudāmie pasākumi, gan arī objekti, kas nesen atvērušies vai arī piedāvā, ko jaunu un līdz šim neredzētu. Aicinām jūs doties kopā ar savām ģimenēm, draugiem vai kolēģiem un iepazīt piedāvātos 16 notikumus, kā arī dalīties ar mums savos iespaidos - Facebook: Lauku celotajs vai https://twitter.com/laukucelotajs
Sekojiet līdzi informācijai un TOP notikumiem arī marta mēnesī.