Interreg V-A — Estonia–Latvia

Ziemeļkurzemes lībiešu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas plāna prezentācija Mazirbes pilsētā

10.05.2018

Nedēļas nogalē 18. maijā Mazirbes Lībiešu kultūras namā, mēs pulcējām visus cilvēkus, kuri interesējas par noslēguma sanāksmi par Livijas nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas plāna prezentāciju Ziemeļkurzemes reģionā. Pasākumu atklāja Latvijas Republikas Kultūras ministre un Latvijas Nacionālā komisijas UNESCO locekle Dace Melbārde, kas izteica atbalstu plāna izstrādei pieteikumam Nemateriālās kultūras mantojumu sarakstā un vēlāk iekļaušanai UNESCO sarakstā .


Tikšanās noslēgumā visi klātesošie vienojās par Ziemeļkurzemes lībiešu nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas plāna galējo versiju un tā tālākai gaitai uz pieteikuma Nacionālajam nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam iesniegšanu līdz 29. jūnijam. Pieteikuma apstiprināšanas rezultātā tas būs pielikums tālākai virzībai uz iekļaušanu UNESCO mantojuma sarakstā.

Lībiešu Nemateriālā kultūras mantojuma 5 gadu saglabāšanas plāns ir pieejams ŠEIT

 

Projekts "Mazo etnisko kultūrtelpu attīstība un popularizēšana kā tūrisma galamērķis" tiek īstenots Igaunijas-Latvijas Programmas no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ietvaros.
Šī ziņa atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

 


Skatīt citas ziņas ...

Šī vietne atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.