VKKF

"Lauku ceļotājs" izdod 7 Latvijas valstiskuma veidošanās ceļu pastkartes

11.10.2017

Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, mēs, LLTA "Lauku ceļotājs", esam izveidojuši un publicējuši maršrutus Latvijas apceļošanai – 7 Latvijas valstiskuma veidošanās ceļus - Līvu, Jēkaba, Brīvības, Baltijas, Daugavas, Gaismas un Māras

Katrs no šiem ceļiem ļauj iepazīt Latvijas vēstures pagriezienus, personības, vietas un notikumus, kas sekmējušas valsts dibināšanu un nacionālās identitātes veidošanos. Šajos maršrutos aicinām doties vēl šoruden, Latvijas gadadienai tuvojoties,  izbaudot Latvijas krāšņās, rudens lapu zelta un purpura krāsotās ainavas un iepazīstot visdažādākās liecības par to, kā veidojusies un attīstījusies mūsu valsts. 

Lai labāk saplānotu ceļojumu, ar maršrutu aprakstiem var iepazīties „Lauku ceļotāja” mājas lapā. Katram maršrutam redzams sadalījums pa dienām, veicamie attālumi, katras dienas apskates vietas, foto galerija, kā arī vietējo stāsti un atmiņas par vēsturiskajiem notikumiem. Sniegta arī praktiska informācija par to, kur paēst, pārnakšņot, kā sazināties ar apskates vietu un naktsmītņu saimniekiem. Maršrutu apraksti latviešu, angļu, vācu un krievu valodās un kartes lejupielādējami izdrukai un līdzņemšanai ceļā. 

Maršrutos apskatāmi ne tikai muzeji un vēsturiskas ekspozīcijas, bet arī viesiem atvērtas lauku saimniecības, kas saņēmušas kultūras zīmi „Latviskais mantojums”. Daudzas no šīm saimniecībām pauž mūsu valsts vēsturi caur saimnieku dzīvesveidu, kur cieņā ir paaudzēs pārmantotās zināšanas un prasmes, tiek glabāti dzimtas  stāsti par vietējiem notikumiem, tai skaitā, Latvijas vēsturē svarīgiem pagrieziena punktiem. Šāds ceļojums ir unikāla iespēja iepazīt vēsturi caur personiskiem cilvēku stāstiem. 


Lai ceļotāji varētu dalīties savos iespaidos ar mājās palicējiem, esam  izdevuši Latvijas valstiskuma ceļu pastkartes. Šī nelielā, bet skaistā pastkaršu kolekcija iezīmē kādu no skaistākajiem skatiem katrā maršrutā un īsi to raksturo. Domājot par to, kas mūsu valsts stāstā ir lepošanās vērts, būs patīkami nosūtīt šādu pastkarti draugiem kā sveicienu 18. novembra svētkos.

Pastkartes varat bez maksas saņemt "Lauku ceļotāja" birojā - Kalnciema ielā 40., 3. stāvā, Rīgā. Gaidīsim jūs darba dienā no plkst. 09:00-17:00.

Aicinām Jūs doties ceļā un izzināt mūsu valsts veidošanās stāstu!

7 Latvijas valstiskuma veidošanās ceļu PASTKARTES (JPG)
Līvu ceļš

Jēkaba ceļš

Brīvības ceļš

Baltijas ceļš

Daugavas ceļš

Gaismas ceļš

Māras ceļš

 

7 Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi (PDF)
Līvu ceļš      Jēkaba ceļš    Brīvības ceļš Baltijas ceļš

   

    

       

        

Daugavas ceļš Gaismas ceļš Māras ceļš

 

“Lauku ceļotājs” 7 valstiskuma maršrutu izstrādi veic Latvijas 100-gades projektu ietvaros un ir tā viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm. Maršruti veidoti pēc Valsts Kultūras pieminekļu inspekcijas idejas par Latvijas kultūras mantojumu koridoriem. Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir „Es esmu Latvija”, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Projekts tiek īstenots ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu.  

 


Skatīt visas ziņas par "Latvijas Valsts simtgade"

Skatīt citas ziņas ...