"Lauku diena ceļotājiem" - 17.oktobrī durvis ceļotājiem vērs 57 lauksaimniecības uzņēmumi

05.10.2015

Zemnieku saeima un Lauku ceļotājs aicina uz “Lauku dienu ceļotājiem”, kas notiks 2015. gada 17. oktobrī - agro.zemniekusaeima.lv 


"Lauku diena ceļotājiem" ir vienas dienas akcija, kas dod iespēju ielūkoties lauku aizkulisēs, un tikai šajā vienīgajā dienā iekļūt vietās, kas ikdienā nav atvērtas apmeklētājiem. 57 lauksaimniecības uzņēmumi - ražojošas saimniecības piedāvās ienākt savās ražotnēs, kūtīs, staļļos, noliktavās, apskatīt jaudīgus kombainus un traktorus, redzēt ražošanas procesus un dzirdēt saimnieku stāstus.  


 

Šajā dienā apmeklētāji varēs uzzināt, ko nozīmē būt mūsdienīgam uzņēmējam un saimniekam laukos, kādas ir lauku dzīvesveida un lauksaimniecības kā profesijas pozitīvās puses. Būs iespēja iepazīties ne tikai ar tradicionālām lauku saimniecībām, bet arī ar inovatīviem un radošiem lauksaimniekiem, kuri ieviesuši pilnīgi jaunus produktus vai ražošanas paņēmienus un atraduši katrs savu īpašo nišu.

Daži no akcijas piedāvājumiem:

  • aveņu dārzā bez maksas mieloties ar gardajām ogām;
  • redzēt kā top  kafeja, lobīt zīles, gatavot sukādes, iepazīties ar čilli pipariem un baudīt kafeju ar ābolmaizi;
  • iepazīšanās ar lielāko dārza ogu - ķirbi;
  • vērot dažādu amatu prasmes, pašiem piedalīties un iegādāties darinājumus – māla darbus, skalu grozus un citas derīgas lietas.;
  • apmeklētājus gaidīs arī dzīvnieku dārzi - strausu ferma, eksotisko zvēru kolekcija un mini Zoo;
  • eksursijas veselības augu brīvdabas ekspozīcijā un bioloģiskajās saimniecības;
  • izcept pašam savus gardos pīrāgus;
  • baudīt dažādus lauku gardumus, vīndaru un alus brūvētāju veikumu.

Šis brīvdienu brauciens var izvērsties arī praktiski noderīgs, piemēram, iegādājoties kartupeļus, ābolus, medu, kazas sieru vai citus rudens ražas labumus.


Lai uzzinātu, ko katra no saimniecībām piedāvā akcijas dienā, darba laikus, un noteikumus, jādodas uz šīs akcijas mājas lapu agro.zemniekusaeima.lv un jāmeklē  informācija pie konkrētās saimniecības profila. Maršrutu var izplānot, izmantojot akcijas lapā publicēto karti.

Akcijas saimniecību darba laiks ir no 10.00 līdz 18.00 (ja vien nav norādīts savādāk saimniecības profilā).

Iepriekš obligāti jāsazinās ar saimniekiem un jāpiesaka savs apmeklējums!!!


Skatīt citas ziņas ...