INFORMĀCIJA PAR KONFERENCI


Baltijas jūras piekrastes tūrisma konference

 

Baltijas jūras piekraste ir mūsu lielākā dabas vērtība. Piekrastē ir bagāts dabas un kultūras mantojums. Pēc tā atpazīst Baltijas valstis, tas ir iemesls tūristu galamērķa izvēlei, tā ir skaista dzīves, darba un atpūtas vieta arī  mums pašiem. Kā izmantot piekrastes vērtības tūrisma attīstībai, nezaudējot? Kā panākt dažādu interešu kompromisu starp iedzīvotājiem, uzņēmējiem un tūristiem? Diskutējam un radām priekšlikumus jauniem demokrātiskiem tūrisma attīstības priekšlikumiem.  

 

Konferences tēmas

  • Piekrastes tūrisma attīstības Latvijā un Igaunijā stratēģiskais redzējums;
  • Tendences Eiropas pārgājienu maršrutos un to plānošanā;
  • Pārgājienu maršruti gar jūras piekrasti - Zviedrijas pieredze;
  • Igaunijas-Latvijas projekta “Kājāmgājēju maršruts gar Baltijas jūru Latvijā un Igaunijā”  ieceres 2017-2020. 
     

Dalībnieki

Uz konferenci aicināti piekrastes teritorijas pašvaldības, uzņēmēji un iedzīvotāji, valsts un pašvaldības iestādes, tūrisma profesionāļi un entuziasti.  Dalībnieku daudzveidība sniegs visas iespējas interesantām un daudzpusīgām diskusijām, viedokļu apmaiņai, profesionāli vērtīgas pieredzes iegūšanai. 

 

Konferences valodas: latviešu un angļu. Tiks nodrošināts sinhronais tulkojums.

Konferences mērķauditorija: Latvijas un Igaunijas valsts pārvaldes, piekrastes pašvaldību un uzņēmēju pārstāvji, tūrisma profesionāļi, mediji.

Informācija par konferenci pdf

Praktiskā informācija par konferenci ir pieejama šeit.

 

Konferenci līdzfinansē:

      

Konferenci organizē un atbalsta:

   
            

Konference tiek organizēta un līdzfinansēta Estonia-Latvia Programmas no Eiropas reģionālā attīstības fonda projekta “Hiking Route Along the Baltic Sea Coastline in Latvia - Estonia” ietvaros. Konferenci līdzfinansē: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Jūrmalas pilsētas dome.  Konferenci organizē un atbalsta: Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku Ceļotājs"Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Pašvaldību savienībaCarnikavas novada dome un Vidzemes Tūrisma asociācija.