Kulinārie maršruti

Šajā sadaļā apkopoti kulinārie maršruti pa Latviju, kas dod iespēju iepazīt gan plašu Latvijas kulināro mantojumu, gan mūsdienīgus Latvijā ražotus un gatavotus produktus. Vairums maršrutos iekļauto objektu demonstrē "Latviešu virtuvi" ar tās plašo reģionālo un sezonālo produktu klāstu. Pārējie objekti, kuru produktus nevaram uzskatīt par latviešiem tradicionāliem, piem. šitakē sēnes, strausu olas vai vīnogu vīns, tomēr tiek uzskatīti par vietējiem -  mūsdienu latviešu iecienīti un mūsu Latvijas laukos audzētu un ražoti.

Ceļotāju ērtībai sadaļā apkopoti gan ceļojumi grupās, gan ceļojumu idejas individuālai ceļošanai, sākot no vienas dienas maršrutiem līdz pat astoņu dienu gariem ceļojumiem. Ņemot vērā, ka vairākdienu maršruti izstrādāti tā, lai derētu gan vietējam, gan ārvalstu ceļotājam, tie ietver arī Rīgas pilsētas apskati. Šādos gadījumos, vietējais ceļotājs var pēc izvēles saīsināt maršruta garumu.

Kas ir ceļojums individuāļiem?
Pārskats Ceļojuma detaļas
N/A
1 diena
Latvija

Half day tour: Bread Baking Workshop at Caunītes Country House

Since ancient times bread has been our staple food, and formed part of breakfast, lunch and our evening meal. We bake bread from rye, wheat, buckwheat and barley. Both fine-ground and wholemeal flour is used. Bread baking is one of the most honoured traditional skills in Latvia. Caunītes country house keeps Latvian traditions alive and demonstrates them to visitors. The house is designed and decorated in the traditional Latvian style and exudes an authentic ambience while having modern facilities.

Under the guidance of the hostess, visitors will bake their own loaf of sweet-and-sour bread in a wood-fired bread oven. In Latvian families it was traditionally one of the main duties of the lady of the house to bake a week’s supply of bread for the whole family every Saturday morning. Every woman was proud of her own unique recipe and passed it down to her daughters and granddaughters through the generations. There are many traditional beliefs, sayings and riddles linked with bread in Latvian folklore. Today, there is great interest in the old recipes, bread-baking methods and the use of organic ingredients as many families are opting for a healthy lifestyle.

Attālums no valsts galvaspilsētas40 Aktīvie sezonas mēneši1-12