Užavas alus

Uzavas alus

Labs alus ir dzīves stila dzēriens. Dzīvā alus cienītāji var baudīt divas alus šķirnes – Užavas gaišo un Užavas tumšo alu. Sevišķu vērtību produktam piešķir tas, ka Užavas alus netiek pasterizēts – tas ir dabīgs un dzīvs, tāpat kā mūsu sentēvu mājās brūvētais, tradīcijām bagātais miestiņš. Užavas alus ražošanā tiek izmantotas tikai klasiskas dabīgās izejvielas – iesals, apiņi, raugs un ūdens.

Užava ir pazīstama kā vieta pie jūras, kur dzīvo vareni un stipri cilvēki. Viņu galvenā nodarbe visos laikos bijusi zveja un lauksaimniecība. Es esmu ļoti lepns par to, ka Užavas alus darītavu izdevies radīt tādā vietā. Tieši stipri cilvēki izvēlas mūsu spēcīgo dzērienu. Ne tikai Užavā un Ventspilī, bet visā Latvijā. Analoga ir arī mūsu uzņēmuma dominante – vienmēr būt stipriem. Un stipriem turpināt dzīvot.

Nesenā pagātnē Užavas vārds plašākos mērogos Latvijā bija zināms samērā maz. Tāpēc es ar lepnumu varu sacīt, ka, parādoties tirgū Užavas alum, cilvēki ir iepazinuši gan Užavas vārdu, gan arī šo vietu.