Kolkasrags

Viens no populārākajiem Kurzemes tūrisma objektiem, kuru gada laikā apmeklē > 50 000 interesentu. Līdz 19. gs. to sauca par Domesnes ragu. Kolkasrags ir izteiktākais Latvijas piekrastes zemesrags, kur vērojama divu “jūru” - Baltijas jūras (Dižjūra) un Rīgas jūras līča (Mazjūra) - viļņu saskares vieta, kas īpaši iespaidīga ir vētru laikā, kad te viens pret otru sitas līdz pat 7 metrus augsti viļņi. Rags kā zemūdens sēklis turpinās vēl piecus kilometrus līdz Kolkas bākai. Saule Kolkasragā lec un riet jūrā, tādēļ šeit var vērot fantastiskus saullēktus un saulrietus.

Kāpās pie Kolkasraga uzstādīts tēlnieka Ģ. Burvja radītais piemineklis “Jūras paņemtajiem”, kas veidots kā simboliski vārti, caur kuriem redzama jaunā Kolkas bāka. Apskatāms koka kuģa vraks, akmens – Eiropas centrs, K. Valdemāram veltītie informācijas stendi un kādreizējā PSRS armijas krasta apsardzes spēku bāze, ko Latvijas robežsardze izmanto arī mūsdienās.

Pavasara migrācijas laikā Kolkasrags ir Ziemeļeiropas mērogā izcila un nozīmīga caurceļojošo gājputnu koncentrēšanās un atpūtas vieta, kas piesaista putnu vērotājus.

Kolkasragā apmeklētāju ērtībām iekārtota autostāvvieta, soli ar galdiem, apmeklētāju centrs un vasaras sezonā arī neliela kafejnīca – lieliska iespēja ieturēt maltīti! Rīgas jūras līča krastā atrodas pārvietojama pirts. Iespaidīgas ir stipro vētru izskalotās priedes, kas sagāzušās jūrā viļņu apskalotas! Piekrastes kāpās izveidota atpūtas vieta.

Jāatceras, ka Kolkasrags ir bīstama vieta peldētājiem nepastāvīgo straumju un plūstošo smilšu dēļ.

Slīteres ceļotāju dienā šeit satikšanās punkts ir kājāmgājēju maršrutam "Kolkasraga aplis", plkst. 11.30; 13.00; 15.00 un putnu vērošanas tūrei plkst. 12.00